X

Årets første hjemmekamp - Vålerenga

11. mars

Snøen laver ned, stillongsen er dradd opp over navlen og diskusjonen rundt middagsbordet er om blå- eller rød swix passer best på dagens føre.

Hva har det å si? Absolutt ingenting. Mandag 12. mars er det nemlig klart for første kamp i Eliteserien 2018 på Kristiansund Stadion!

I løpet av vinterpausen har man fått tid til å tenke tilbake på fjoråret. Jeg husker at det ble lagt ut en film på Facebook i april i fjor. Flere hundre meter fra stadion ser man lyskasterne. Man hører ei fløyte før et par sekunder stillet, og så et jubelbrøl uten sidestykke bryter ut. Sverre Økland scorer KBKs første eliteseriemål på straffe mot Brann. Kristiansund Stadion måles til 8,5 på Ritchers skala. Hårene reiser seg. Det gjør de også når jeg minnes at alt man kunne høre på TV var ”Det e vi som e fra Kristiansund” fra nasjonalarenaen Ullevaal 16.mai. Det samme av tanken på det å være en av over tusen nordmøringer på Lerkendal, da vi sto igjen og sang i Ålesund lenge etter kampslutt. Maltrakteringen på Brann Stadion, Bambas scoring i Molde, og når Sørli klinka ballen knallhardt i nota og vi gikk opp til 3-2 mot RBK. Det sies at om det ikke hadde vært for et førsteklasses nett montert i målet, ville ballen gått i bane rundt jorda den dag i dag.


For et eventyr. Asbjørnsen og Moe trasket landet på langs og tvers, om de så hadde vandret verden rundt ville de ikke funnet et vakrere.  Ikke for oss sin del. Enn at vi er så heldige at vi får begi oss ut på dette igjen - eventyret Eliteserien 2018. Det starter mandag, en ny sesong med fotball og minner fra øverste divisjon.


Første mulighet for å skape ny historie er kampen mot Vålerenga. De har vi aldri slått i en offisiell kamp, meg bekjent i alle fall. Den 12. mars i 1940 ble vinterkrigen mellom Sovjet og Finland avsluttet. 1100 kilometer lengre vest blir den gjenopptatt på samme dato i 2018. Det blir et bikkjeslagsmål på både banen og tribunen. Klanen var en av de beste hva angikk lyd og antall på bortetribunen i løpet av fjoråret. Det skal vi være klare for. Med sjefsugle, eventuelt hubro, og opproper Kjartan i front skal vi i ekte, nordmørsk stil lage utsøkt blandaball av leven, pyroteknikk, flagg, bannere og sang for motivere heltan fra Baillsund til det ytterste!


Møt opp på Slatlem Corner før kamp. Ta med et flagg ut på stadion, bli med på å synge, og bli med på å lage fest og nye minner!


Dette er nok en av få mandager i året som ikke kan bokføres under kategorien blå. Denne mandagen – den skal bli mørkeblå!

 

 

Skrevet av Torkild Lekve


Kontakt ossVidar Hoem Ovesen

Webmaster/redaktør
+47 936 46 623
e-post: post@uglan.no

 

Jarl Ivar Eriksen

Leder
+47 975 53 482
e-post: jarl@uglan.no

 

Jannicke Bøe

Tur- og medlemsansvarlig
+47 411 91 918 

 Bli medlem!

Kontaktskjema