X

Før kampen: Brann - KBK

Etter å ha, noe skuffende, spilt uavgjort mot bunnlaget fra Trondheim i årets første bortekamp, går turen til Bergen i bortekamp nummer to for året. For ordens skyld så skyter jeg inn at vi møtte Rosenborg og ikke Ranheim sist.

 

Bergen og Brann er på mange måter vår lille kjærlighetshistorie. De ga oss vår første seier i Eliteserien på hjemmebane, samt en småpen borteseier på høsten. Ved kampslutt i Bergen sto fotballkarrierene til samtlige KBK-spillere i fare, da alle hadde fått lukrative jobbtilbud fra Angus Gaupset. Så ekstremt godt gjennomført var nemlig det som omtales som ”Slaktet i Bergen”. Fagbrev i slakting ble utdelt i et stort kvantum. Vi kan på absolutt alle måter være glad for at dette utspilte seg i fredstid, for om ikke hadde hele laget blitt stilt for krigsrett – så brutalt var det, faktisk. Man vinner altså ikke Niels Henrik Abel-prisen for å summere seg frem til at dette resulterte i seks poeng av seks mulige i 2017 mot nevnte lag. Det er naturligvis lov å be til både høyere, lavere, hellige og okkulte makter om en ønskereprise.

 

”Gullet ska hem” sier de til stadighet der nede i sørvest. Det er vel for lengst konkludert med at de sier dette kun fordi setningen ikke inneholder bokstaven R, da de har irriterende vansker med å uttale nettopp denne. For om gullet på mirakuløst vis havnet ”hem”, så ville det vært alt annet enn hjemme. Heller kidnappet på høylyst dag. Norges nest største by har altså kun tre seriemesterskap i historien, ikke akkurat så voldsomt mye å skilte med. De har vel et par ok spillere de fortsatt forguder - Kniksen, Paldan, Jean Claude van Damme og hva de nå alle heter. Ikke akkurat Trond Andersen, Øyvind Leonhardsen og Ole Gunnar Solskjær, men, for all del godkjent.

 

Om du er så heldig og leser nettopp dette fra Bergen by kan vi på det aller varmeste anbefale en tur opp til Fløyen. Det er på mange måter deres utgave av Varden i Kristiansund, bare med dårligere utsikt. ”ÆÆÆRRRRRR NEI D E D IKKJE, D E FINARE!” hører jeg det smeller på vaskeekte bergensk. Jo, det er det – for det mest sannsynlig er møkkavær og null sikt der uansett. Dette er altså, i følge metrologisk institutt, den eneste plassen i verden hvor det er dårligere vær enn her hjemme. Vi håper derfor at du/dere har pakket med regntøy av ypperste kvalitet.

 

Vi håper alle på bortefeltet får en fortreffelig opplevelse i Bergen, som tross alt er en av Norges vakreste byer. Kos dere med litt vestlandsk vann – også kalt Hansa pilsner, og støtt laget til seier. Måtte det bli like vakkert i dag, som i fjor høst!

 

Ta dere en kaffe, Brann (gjerne Friele), NO KJÆM VI!

 

 


Kontakt ossVidar Hoem Ovesen

Webmaster/redaktør
+47 936 46 623
e-post: post@uglan.no

 

Jarl Ivar Eriksen

Leder
+47 975 53 482
e-post: jarl@uglan.no

 

Jannicke Bøe

Tur- og medlemsansvarlig
+47 411 91 918 

 Bli medlem!

Kontaktskjema